Geroosterde bloemkool met knoflook

Heb je zin om een recept klaar te maken met bloemkool? Dan hoef je niet meer verder te zoeken want je kunt nu hier leren hoe je geroosterde bloemkool met knoflook klaar kunt maken. Dit is een heerlijk recept en zoveel tijd kost het niet om het klaar te maken. Je bent in totaal 15 minuten bezig met de voorbereiding en 25 minuten met het bereiden. Dus dat wil zeggen dat jij de bloemkool met knoflook in 40 minuten kunt maken. Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan en dan kun je snel aan de slag!

Geroosterde-bloemkool-met-knoflookIngrediënten bloemkool met knoflook

bloemkool met knoflook

Je wil ook graag de bloemkool met knoflook klaarmaken? Dat is een goede keuze. We geven je daarom graag aan wat je nodig hebt zodat je snel kunt beginnen. Het werkt namelijk een stuk eenvoudiger als je alles op het aanrecht klaar hebt staan. Dan kun je in een keer doorwerken en heb je nog eerder de bloemkool met knoflook op tafel staan! Het volgende heb je nodig als je de bloemkool met knoflook klaar wilt maken:

 • 2 el knoflook, geperst
 • 3 el olijfolie
 • 1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
 • 5 el gemalen Parmezaanse kaas
 • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
 • 1 el gehakte verse peterselie

Bereidingswijze bloemkool met knoflook

Het bereiden van de bloemkool met knoflook kost ongeveer 25 minuten. We leggen je stapsgewijs uit hoe dit in zijn werk gaan en dan kun jij heerlijk genieten samen met je gasten van deze maaltijd!

 1. Eerst ga je de oven voorverwarmen op 220 graden Celsius/Gasovenstand 7.
 2. Je moet er wel goed aan denken dat je grote ovenschaal in gaat vetten zodat niet alles aan de schaal vast blijft zitten.
 3. Je neemt de olijfolie en knoflook en deze doe je in een grote afsluitbare plastic zak. Daar voeg je de bloemkoolroosjes aan toe.
 4. Schud nu alles goed door elkaar en giet alles in de ovenschaal. Je kunt nu al ruiken hoe heerlijk dit straks gaat worden!
 5. Je gaat het geheel nu 25 minuten laten bakken in de oven. Let op als het 10-15 minuten verder is kun je het geheel even doorroeren. Dan zorg je er namelijk voor dat alles goed gaar gaat worden.
 6. Als je dat hebt gedaan laat je het nog even in de oven staan en na nogmaals 10-15 minuten ga je het uit de oven halen.
 7. Dan strooi je er wat Parmezaanse kaas en peterselie overheen.
 8. Zet vervolgens de oven nog 3 – 5 minuten onder de gril totdat de kaas licht gebruind is.
 9. Nu zie je pas hoe heerlijk jouw bloemkool met knoflook er uit ziet!

Tips bloemkool met knoflook

Als je naast de bloemkool met knoflook nog wat anders op tafel wilt zetten kun je altijd denken aan aardappels en een stukje vlees. Veel mensen vinden dat een heerlijke maaltijd dus maak dit ook klaar zodat je samen kunt genieten van een heerlijke avondmaaltijd!